Tuesday, May 25, 2010

ssssss

sebak
sesak
senak
sengsara
seksa
=I'M SUFFER....

rase nak gi overhaul kepala otak ni...

Wednesday, May 19, 2010

nak sangattttt...

terliur betul nk update blog...
tp apakan daya...
along telah menderaku...
buat taking off huhuhu
bnyk plak tu...(saja burukkan along...padahal bersetujuan bersama cari duit lebih hehehe)

konon2 nk bz kan diri...sbb xnak ada feeling2 sedih mengenang nasib diri
tp ni dh kes korbankan diri sendiri ni(smpai nk update blog pun tak celuih) hehehe

ekceli i enjoy wat taking off...
teringat sume kenangan belajar measurement...
betapa susah payah seat exam for 6hours utk subject measurement ni...3jam pg,rest jap,3jam lg petangnye...
nak tiru mmg x sempat...org jwb ikut SMM, aku jawab based pada ISA(ikut suka aku) ngehngehngeh
ada org tu yg soklan x suh kira pun, dia kira gak...pastu gaduh x cukup masa...tettt

dhla taip...smbung wat measurement plak...ke nk tido hehe
lps bulan 6 ni, aku nk measure kain plak...xnk dh measure concrete besi segala...
mejahit @n's collection smbil praktis vokal(irfaaannnnnn!)
kehkehkeh

Monday, May 17, 2010

untuk:sang along~

terlambat tp tetap ingat(ayat cover)

along...
SELAMAT HARI LAHIR YG KE-28...
ingat di mana bumi di pijak, di situ langit di junjung...

Kegagalan hari Ini beerti pendorong, namun kejayaan semalam bukan beerti kemegahan, oleh itu gantungkanlah cita-citamu setinggi-tinggi bintang di langit, dan rendahkanlah dirimu serendah-rendah rumput di bumi...(ayat hasil googlelan)hehe

saya sayang kamu...

birthday along ni 16 mei aritu...sedate ngan hari guru...
dia pun ada cita2 nk jd cikgu...semoga tercapai...

kepada guru2 ku...terima kasih atas segalanye...
xde perkataan yg terbaik utk cikgu2 sume selain TERIMA KASIH...
walaupun cikgu2 penah ckp kt aku:
  1. dia ni adik beradik yg lain sume masuk U, dia ni tak tahula nk jd ape....(dgn nada mcm menghina ok...sgt2 rase di malukan di khalayak ramai...cikgu ni buat aku betul2 rase tercabar)
  2. dlm setandan nyior(kelapa) tu mesti ada yg komeng...tp jgnla jd komeng sgt...(aku berusaha utk buktikan aku bukan nyior yg komeng sgt...komeng manja2 jer haha)
  3. tak sangka ek awak leh dpt pangkat 1...(yelaaa...aku stended dpt pangkat SAJA AMBIK PEKSE (SAP) je kot)
  4. kamu...diam...(time ni aku bertanye kt cikgu dlm kelas...ini jwpn yg aku terima...terus aku jd pendiam dlm kelas(sume salah cikgu ni)pendiam ker?KE TAKDE TERUS DLM KELAS?)hahaha
  5. maaf tidak di terima...(aku bg kad raya kt cikgu ni, dia baca kuat2 dlm kelas...dan ini jwpn yg di terima...ape2 pun BM aku tetap dpat A2,walaupun dia penah kreditkan BM aku 2x je selama 2thn belajar ngan dia...sekali form 4,sekali form 5...adilkan?)
best tak ayat2 yg aku terima dari cikgu?
kalau setakat cikgu ckp...'ape la awak nk jd buat mcm ni?','berubah la skit perangai tu'...x jalannye de...ayat2 yg kt atas tu je jalan ngan aku...yg leh buat aku insap....hohohoho...

can't wait!!

huh...tak sabo betol nk tunggu ke date yg di tunggu2...
dah semakin tak tahan ekekeke...
dh makin senak kepala otak, semakin sesak nafas, semakin sukar nk bernafas, semakin tersepit lemak2 kt badan(lain mcm je bunyinye..laaa rupe2nye aku pakai girdle...patutla rase padat nau...)hahaha

aku tak tahu korang penah rase ke tak...
rase berjauhan dgn anak...
yg ko kandung selama 9bulan lebih...
yg sentiasa berada dlm perut, yg ko bawa ke hulu hilir, ke sana ke mari...
tp bile dah kuar...kita terpaksa berpisah ngan dia...
seksa woooo...seksa sgt!!!(tp badan x kurus2 pun kan...tensen2!)
maknenye salah la teori org kurus susah hati...org gemok senang hati...hehe

aku tak gemok...aku makin cerah jer hahaha
arini dapat teori baru...bila badan makin berisi,kulit makin putih...sbb kulit menegang huahuahua logik???
klau kurus kulit makin gelap...sbb kulit mengecut...
SO,lepas ni...kepada sesiapa yg nk beramas mesra sgt ngan aku...yg nk tegur perubahan fizikal aku...bolehla guna words yg nmpk polite skit tp makan dalam...
cth aytnye 'ko nmpk makin putih la an'...SO, aku paham la yg sbnrnye ko nk ckp aku makin gemok wakakaka

owh aku dh lari tajuk...
sebenarnye aku tak sabo nk tunggu masa yg aku leh tgk anak aku setiap hari...
aku leh tgk ape perubahan hari demi hari dia...
ni tak..weekend je baru dpt tgk...
blk minggu ni...tang ni yg berubah
blk minggu lg 1...dh pandai yg ni plak
blk minggu lg 1...dh pandai yg tu plak

hari ni call tok wan irfaan dia ckp 'irfaan dh pandai meniarap'...
sungguh sadis...x jd org 1st tgk perubahan dia...
uwaaaaaaaaaaaaaa....
bila aku nk hitam sbb rindukan anak????hohoho

irfaan yg di'terap'kan sebelom waktunye...org dulu2 pantang tiarapkan anak sblm dia pandai meniarap...katanye nti anak tu tak pandai wat keje sendiri,sume nk org tolong...tp aku tiru pid...x sabo hahaha

Friday, May 14, 2010

xde apa...saje2 jer...

mmm...xde ape nk di citekan...tp saje nk menulis...
pejam celik pejam celik skang dh bulan 5 laaaaaa
ayoookkkkkk...cepatnye mase berlalu...

tp nk tunggu ke ujung bulan 5 ni mcm lambat plak...haaiihhhh...
x saba nk gi cameron...bwk irfaan gi bercuti...
dahla pegi secara beramai2...mesti syiiiiokkkk
meh nk senaraikan ahli rombongan ni...

  1. aku
  2. nuril
  3. irfaan
  4. mak...abah xnak gi huhu
  5. sis la
  6. abg pawi
  7. sis na
  8. abg azril
  9. along
  10. wawa
  11. dzu
  12. din
  13. lea
  14. mama dzu
  15. dilia
  16. cekki
  17. cekni
waaaahhhh 17 org laaaa...sungguh tidak meyabarkan(BM kantoi)...
sila wat jadual tempat lawatan yer...
aku lantik along n wawa jadi pengurus rombongan ni hahaha
jadikan ia kenangan terindah kita semua...nti org akan tnye sape organiser?leh la jawab 'aku la yg uruskan sume tu' teka ayt sape?.....lalalalala

>>sayang sejuta kali sayang pid,babad,afieq,noma,hasbi,farah,anas dan baby dlm perut farah x dpt nk gi....klau tak mesti lg hapPENINGggggg hehehehe

Thursday, May 13, 2010

akhirnye...ku miliki jua

biarlah org dh beli yg ke 80kali ker...
tp ini yg pertama kali ku...kesian kan?
ini laptop pertama saya...
target dari tahun 2007..mula2 keje nk beli laptop...
tp 2010 baru tercapai...alhamdulillah...

semalam ke low yatt bersama en.suami...
mula2 survey compaq or toshiba...
last2 cik acer gak yg di beli....mmmmm ape2 jelah...

org cakap acer byk problem...tp nape aku beli?
mula2 de salesmen tu tnye nk guna laptop tu utk ape?
aku nk guna utk keje manje2 jer...menginternetkan diri,guna mic.ofis...
so de tu ckp..x guna nk cari yg high spec.,yg biase2 pun dh ok...
dia ckp acer senang...service center nye bnyk,spare part byk dan MURAH(ini yg penting)
nk compare ngan toshiba susah nk cari spare part(yeker?)...lagi pun skang byk laptop skang AP set(wa ingat h.set je ade) sbb tu la laptop skang murah2...jangan tertipu(klau de tu tipu aku,aku bukan tahu)...

ni la spec my lappy(owh mcm x sangka aku memilikinye)...poyo lah...

di sebabkan gi beli ngan org laki...dia x kisah la guna AMD processor..'kalau main game dia leh support'kata nye...

dan yg menjadi sedikit pembaziran...22/04 aritu aku baru je beli external hardisk...konon2nye nk save ape bale kenangan kt opis ni la...
mula2 aku ajak beli laptop...en.suami kata xyahla...pc dia power lg...guna yg tu je dulu utk cari duit...dh dpt untung baru beli laptop...
wa pun beli la external hard disk...
elok je wa beli...x lame lepas tu de tu leh ckp plak...pc ni mcm x bape sihat jer...kita survey2 laptop lah...ewah ewah ewah...

ni external hard disk wa...jenama BUFFALO,320GB...baru guna tak smpai sebulan...time wa beli tu rege dia RM225...la ni wa nk jual rm200...ada minat ka??

Tuesday, May 11, 2010

wishlist...

aku perlukan duit setebal ini lg utk membeli sume wishlist ku
  1. oven - kot2 nti wat bisnes kuih raya kecil2an selepas dh brenti keje nti hehe
  2. mesin jahit - kot2 akan jd tukang jahit plak nti(sume kot2...nmpk nau akan hangat2 taik kambing)
  3. laptop - supaya aku tidak gersang bila dh benti keje nti
  4. streamyx - ada laptop je x guna de...klau xde line internet de
  5. sewa lori - ada sesape nk bg service lori utk di sewa skali ngan tukang angkut barang(yg murah...ni yg plg penting)
  6. lcd tv - xde sebab aku nk beli tv ni tp saje teringin nk beli hehe
  7. handphone - handphone gua asyik hang jer...aku sangkut hanger kang baru tau...
dahlah...malas nk taip dh...klau duit tu beganda 10 pun belom tentu cukup...wasatiah aizaan...wasatiah!

Monday, May 10, 2010

~selamat hari ibu~ibu...

hai ibu...
walaupun irfaan tak pandai cakap lg tp irfaan dh pandai menaip tau ibu...irfaan dh belajar menaip kat blog dari dlm perut ibu lg...hehe

irfaan nk ucapkan SELAMAT HARI IBU utk ibu...(terlambat skit)

terima kasih kerana sanggup mengandungkan irfaan lebih dari 40weeks...irfaan bukan ape...terasa best duk dlm perut...tu yg xnak kuar tu...tak sangka bile dh kuar lg seronok rupenye hehe maafkan irfaan ek...

terima kasih kerana melahirkan irfaan ke dunia ini

terima kasih menjaga irfaan sebaik mungkin dari irfaan lahir lg...walaupun irfaan meragam selama 2 minggu pertama irfaan lahir ke dunia...irfaan bukan nk susahkan ibu,tp irfaan tak biasa ngan dugaan hidup di dunia ni...tu yg irfaan nangis dari kul 12tghmlm smpai kul 5 pg tu...maafkan irfaan yer...

irfaan harap ibu akan tabah mengharungi dugaan menjadi seorang ibu(mcm nasihat dr org tua plakkan?)..jadi ibu yg terbaik di dunia ni...irfaan tahu ibu mmg yg terbaik...I LOVE U muahmuahmuah

mmm irfaan lapar susu la ibu...irfaan stop kt sini dulu ek...irfaan dh nk mintak susu kt neneklah...ni ada irfaan attach gamba ibu ngan irfaan...

ibulah peneman di kala irfaan tido
ibu juga akan sama2 tido dikala irfaan tido(kadang2 irfaan x tido lg ibu dh tido)hehehe

akhir kata...irfaan nk adik(eh eh eh)
irfaan ngan ayah ada tulis kad utk ibu...ayah dh bg lom?(dah sayang..bergenang air mata ibu baca kad tu)

>>tak lame lagi irfaan duk ngan ibu n ayah kan...tak sabar betul irfaan...
>>selamat hari ibu juga utk nenek irfaan...i love u too

Friday, May 7, 2010

video sedap!!!

video

ooo cepat je korang klik bila ada word sedap tu ek....
ini kejadian semalam...masa blk keje...

kelajuan=10km/j
jarak=25km
masa mulakan perjalan=5.45pm

kalau lu terer de...lu tlg kira pukul bape wa smpai umah...buat latihan fizik skit ek...
wa dh mcm2 gaya duk dlm kete...menyanyi,melalak,bwk kete tak pegang stereng,korek hidung lalala best weh korek hidung time jem...layannnn...lepas tu mkn kacang plak, terus ada perisa tambahan huahuahua
last2 wa main usha2 ngan de belakang kete wa hahahaha usha2 kt side mirror...siap hidupkan wiper tgh panas2 terik tu ape al...nk mintak no tepon la tu hahahaha(budget ada sgt la org nk usha lu minah)

wa stresss ok...wa stress ngan jem..nasib baik next week last wa duk kt opis jalan pahang...17th may ni wa pindah HQ smule la de...dekat gila ngan umah wa lalalala

ni kejadian pg td time wa nk gi keje...

klau kete wa jd gini...wa tak tahu ape jd kt wa...pasu tu dtg dr tingkat atas...samada terjatuh or sengaja org baling supaya kene kete tu...masih dlm siasatan(mcm polis lak wa hehe)

mlm td wa jupe gamba ni...along,ape yg ko cube lakukan?hahaha

Thursday, May 6, 2010

Yang Terindah - part 2

si isteri yg sedang koya2 nak jiwang...
sms sang suami

isteri:b tgk x cite adamaya?
suami:smlm tgk.nape yang
isteri:best x lagu cite tu?
suami:blh thn gak.tp b xperasan sape yg nyanyi
isteri:kena x lagu tu klau b tujukan kt ayg?

x lame tu tepon si isteri berbunyi...

suami:helo...ayg tgh watpe?
isteri:x watpe...b tak jawab pun mesej ayg
suami:b tak bape ingat lagu tu...tgh mengingat lirik lagu tu mcmane..kang salah jawab kang tak kena plak nk tuju kt ayg
isteri:ala b ni...baru nk ajak jiwang2..mmmmm
suami:yela2 nti klau b tgk b hayati lagu tu
isteri:mmm dh terlambat

poootonggg arr kan?
itu suami saya...kalau tak di ajar suh jiwang2 ngan isteri dia...xdela dia nk layan2 lagu sambil terpikir wife dia...mmmm
nape manusia x penah nk bersyukur?tettttttt
tgk adam smlm masa ternampak dani pegang tgn maya...dia bunyikan hon kete jer...xdenye nk meroyan x tentu pasal...dah dpt suami sebaik adam pun lg nk layan org sewel mcm dani...hmmmm...

suami saya:
sangat baik...sangat penyabar...x pernah nk marah saya...nak tegur pun akan guna pendekatan yg baik sgt
jaga saya dgn sgt baik...baik semasa sihat dan juga semasa sakit...teringat masa lepas bersalin...dia jaga dan layan saya mcm tuan puteri...
sangat ringan tulang...rajin membantu saya...
bab kerja rumah...membasuh pinggan mangkuk kuali periuk,basuh n jemur baju(lipat baju je saya x bg dia buat...sy ckp kt dia...'b xyahla lipat kain,sakit mata ayg tgk'(berbudi bahasakan bini dia..pangg!!)
klau anak bgn tgh malam nk susu,dia yg bancuhkan...klau saya ngantuk,dia suh sy tido,dia yg susukan anak...klau anak berak ke mandi ke sume dia tolong...

owh cukup3 meng'up' suami sendiri...kang ada yg muntah hehehe
tp dh dasar perempuan tak sedar diri kan...dah baik mcm tu pun...LAAAAAgi BANYAK KOMPLEN KAN??
lempang kangggg...

sesi update blog laju2...

kena laju2 sbb ada keje(eh sejak aku nk brenti ni...committed plak aku terhadap kerjaya aku ek)
harini hari geram...
aku bangun kul 6.15am...nasib baik aku tak terkencing kt atas tilam...
sbb dlm mimpi aku pg td,aku mmg dh nk terkencing sgt2 dh...tp boleh plak tandas awam yg aku pegi tu jenis open toilet...pastu mangkuk tandas dia guna tupperware2 je n dlm bekas tu penuh ngan ikan..x berani aku nk kencing...kang ada yg ikan2 tu ngap ikan emas aku hahahaha apekah petanda mimpi aku tu?org kata mimpi ikan berputih mata huhuhu nasib baik sedar n selamat kencing kt toilet...

terus bersiapan nk gi opis..semangat2...nk gi awal sbb dh 2 hari aku x punch in huahuahua...
7.20 aku dh kuar umah...biasa 8.30 br aku kuar umah...kul bape nk smpai opiskan..xkan 8.31...
kuar jalan besar jem plak...dgn harapan sekejap jer jem...smpai kt parlimen tu amik ko...jalan makin penuh ngan jem...kul 9 br smpai opis...diulangi kul 9 yer...tensen2...dlm tensen2 tu mula la aku cari cerita yg leh buat aku marah...bodoh dh tensen cari lg cite nk bg marah...

aku teringat cite last week...
ada org dtg nk jual penapis air kt umah mak aku kt kg...
mak aku xnak dgr,abah aku kuar,aku mandikan irfaan...sudahnye en.nuril gak yg jd pendengar setia...aku bolayannnnn...sebabnye kan kan

7-8thn yg lepas(aku dh x ingat tahun yg sebenar)...pempuan ni dh penah dtg dh umah aku...
dia adalah biras member aku sebelah umah...dia dtg pada tahun itu as tetamu rombongan dr pengantin perempuan(wife member aku)...umah sebelah ni wat kenduri menyambut menantu n umah aku jd umah tumpangan 'org sebelah'...

pempuan ni gile berlagak sombong nk mampus macam ayam bulu terbalik,mcm anjing bontot tonggek,mcm babi berhidung mancung...dia budget dia lawa la kottt...aku rase nk lempang n terajang je dia laju2...dh la menumpang umah org kan...bersalam ngan tuan rumah pun taknak...aku tak lapar la nk salam ngan tgn dia...at least dia salam ngan mak aku dah laaaa...

time tu dia baru kahwin kot...dia berkepitttt je dlm umah aku tu ngan laki dia...mcm dia sorang je ada laki...time lalu kt kitaorg adik beradik yg tak kahwin lg time tu..leh plak dia buat2 peluk lengan laki dia...macam HARAM...apa ko ingat air liur aku berlejeh sgt ke tgk laki ko?
weyyy aku tak lapa la ngan laki ko...

dan ada lg 1 kejadian yg aku tak berapa pasti cite kejadian tu...sinopsisnye mcmnila lebih kurang...member sebelah aku ni eksiden kt kuantan...akak aku gi tolong...tgk2 ada pempuan sombong mcm babi ni(eh babi pun x sombong mcm ni laaa)...dan dia still x bertegur sapa...walaupun org dh dtg tolong

dah 8thn berlalu pun org tak akan lupa la de...
klau ko dtg nk jual barang beli 1 percuma 8 pun aku tak beli...
beli 1 percuma khidmat cuci bontot aku pun aku tak hingin...

nk je aku sound...'ooo minum air dr penapis ni leh ubah org gak kan...dr x pandai bercakap nk tegur org pun dh jd pandai becakap'
jangan la sombong tak kena tempat de...nk rase ko best sgt, ko anak peneroka gak...jgn la memandang org smpai org rase terhina dek pandangan ko tu...kador kador la diri tu skit...

dah2...

>>dlm sesak2 jem td..aku terserempak ngan rombongan mengiringi najib(aku kenallah kete dia)...ehhh diaorg mmg xyah mematuhi had laju ek??panggg!!!lempang diri sendiri... =P

Tuesday, May 4, 2010

irfaan @ 4 months

dah berusia 4 bulan anakkoi...dh 4 bulan berlalu hari yg di nanti2kan...dah 4 bulan berlalu aku di seluk oleh doktor utk masukkan ubat induce...dh 4 bulan berlalu perutku di toreh utk kuarkan seseorang yg bergelar cahaya mata...dah 4 bulan...sekejap je masa berlalu kan

perkembangan nur irfaan @ 4 months:

1.berat badan 7.7kg...membesarlah anakku dgn sihat
2.dah pandai mengiringkan badan mcm nk meniarap...tp still x lepas...berat bontot kot hehe x reti nk betul kan tgn yg tertindih dek badan...
3.dh ketawa dgn jayanye..siap menjerit2 klau ngan tok wan dia...ada yg mengigau tgh malam kang sayang
4.dh dapat skit2 sawan bergambar...bile dia nak nangis n kita tgkp gamba dia, dia diam...jangkit ngan lea la ni hehehe
5.masih menjadi weekend son...sian dia...bila jumaat malam,celik mata nmpak muka ibu n ayah...senyummmmm jer...sabar yer sayang,dh tak lama dah...

terimalah senyuman manis dari nur irfaan..ewah!

dia mmg suka senyum gini(budget cute) hehe

irfaan ikut muka sape ek?hahahaha

Monday, May 3, 2010

monday bulus...

stress betul klau hari monday...
ada x org gembira di hari monday nk pegi keje?
aku gile malas...
sbb tiap2 ari ahad..aku akan smpai kl around pukul 1130 or 12tghmlm
kul 5lebih pg dah di kejutkan sang suami sbb dia dh nk gerak blk ke pahang...keje
aku tido smule...pastu liat gile nk bgn nk sembahyang subuh...
silap2 lepas solat tido smule...dan bangun ikut suka hati aku kul bape nk smpai opis(kata dh anto resign letter)

mcm tu la rutin aku tiap2 minggu...
hari jumaat blk keje naik bus blk temerloh jupe buah2 hati...
yang peliknye aku xleh tido dlm bus dh skang...
klau dulu pantang naik jer...dr pekeliling nk smpai bulatan pahang aku dh ghaib
ngan wawa dr shah alam smpai kl siap leh cemas2 nk terlajak tak dapat turun kt CM...
adekah aku dh tak jd penido...owh sungguh tipu...

aku xde topik khusus...saje nk merepek...
cuma aku nk berkongsi 1 rase...yg dh lame aku pendam
rase apabila dh menjadi seorang ibu...

aku ni seorang anak yg boleh tahan menjawabnye(baca:mak abah dh ajar tp ttp kurang ajar dan of kos bukan salah mak abah lg)...aku ikut kepala hotak aku je klau nk wat ape pun(nasib baik last2 jd manusia gak)...klau mak aku risau ke,aku jawab 'ala mak ni risau sgt...tahu la ayan jg diri'...klau mak aku tak bg buat ape yg aku nk buat...aku buat gak..samada last2 aku bgtau dia or terus menjadi rahsia hehehe pendek kata,aku ni anak yg x dengar kata...tp aku tak berniat utk tak mghormati mereka...bukan niat nk jd kuang ajar...cuma mgkin cara penyampaian tu boleh mengguris hati mereka...

tp bile dh aku sendiri dah ada anak...baru aku tahu mcmana perasaan seorang ibu...mcmane dia risaukan anak...mcmane dia nk pastikan yg terbaik utk anak dia...mcmane kalau dia sakit,dia dlm bahaya,mcmane dia dh besar nti...sume aku pikir...bila aku pikir balik ape yg aku buat and jawab kt mak abah aku...mmg x patut...

sbb tu mak aku sll ckp 'awak xde anak lg boleh la ckp xyah risau,xyah pikir,suh mak tido lena xyah pikir sgt pasal anak...nti awak dh ada anak,awk tahu la' huhuhu....
dan mak aku penah ckp kt aku 'ikut awak la aizaan nk jd ape'(ni stok dh x leh nk ajar dh kot)
huh!...menyesal tak jd anak yg tak berapa menggembirakan hati mak dan abah(sbb takut balasan anak aku pun jd mcm aku hahaha padan muka...)

bila dah ada anak baru la tahu mcmane 'susah'nye nk besarkan anak...'susah' tu bukan menyusahkan tau..'susah' tu merangkumi byk pekara...susah nk dihuraikan...nk pastikan anak sihat xde penyakit, anak membesar jd org berguna, cukup bekalan ilmu agama dan lain2

sume nk yg TERBAIK utk anak masing2..TAPI cuba bayangkan anak yg di tatang,di jaga,di manja dengan BAIK ni jd KURANG AJAR,MENJAWAB,TAK DENGAR KATA,TAK MENJAGA HATI,CAKAP MAIN LEPAS JER(ahh malasla nk buka pekung di dada)....CUBE LA BAYANGKAN...

aku bersyukur pada Allah...kerana memberi aku rezeki...memberi peluang aku utk menjadi seorang ibu supaya aku lebih menghargai mak(terutamanya) dan abah...bile dh jd ibu baru aku tahu betapa besarnye pengorbanan mak dan abah sbb aku bayangkan mcmane aku nk yg terbaik utk anak aku,macamtu la mak n abah aku nk yg terbaik utk aku...huhuhu

sbb tulah adanye ayat hormatilah ibu bapa...sbb pengorbanan diaorg nk membesarkan kita tak dpt dibalas dgn apa pun di dunia ni...

Ya Allah,kekalkanlah rasa kasih sayangku terhadap ibubapa ku seteguh rase kasih sayangku terhadap suami dan anakku'...amin

>>p/s:klau anak degil xnak dgr kata...cerminla diri dulu...kita dgr kata mak abah kita tak?huhuhu