Tuesday, November 25, 2008

amacam?

ADA BERANI???
INSAN PERASAN GORJES BELI SPEK BINGKAI PUTIH....

AKU SKANG DALAM KEADAAN TERTEKAN KERANA BNYK KERJA...AKU INGIN MENCARI KETENANGAN SEBENTAR....CHOWWWWWW....

Thursday, November 20, 2008

projek seterusnye..

yg kiut miut tu ikan love parrot...suka cium-cium...doakan umurnye panjang...nama belum ada...x sempat nk pikir hehehe

video video

yg dlm balang kecik tu..ikan laga...dh lama aku bela..panjang betul umur dia hehe nama panjang dia 'gorgone liar nk mampus'...call him 'gorgone' je (gorgone=gorjes yg dh gone...badan berjuntai2 macam hantu dlm jgn pandang belakang) hehe..

Thursday, November 13, 2008

menakel vs bercinta vs bertunang vs berkahwin?

mari kita senaraikan ape lelaki buat utk 4 proses spt tajuk di atas....

menakel

time ni nk jual sahamkan,so of coursela kena perfect gilo...kannnnnn

  1. 1.sanggup gadaikan betis utk bergayut di public phone (ni kes becinta masa student,xde duit nk topup bnyk2,topup simpan utk sms yg 1000 dlm sehari...)

  2. 2.akan anta sms utk setiap ape yg ingin dilakukan...cthnye baru celik mata,lipat selimut,nk kuar pintu bilik,nk basuh tgn kt sink,suap nasi yg ke berapa kali,baru kuar dari toilet,nak sidai kain dll....kita pun kena anta progress report macam tu jugak...

  3. 3.sms harus panjang berjela...sume nk cite...dr bangun tido,gosok gigi guna ubat gigi bape inci...

  4. 4.sesibuk mana pun dia,dia akan lari dr kesibukan tu utk bercakap dgn kita...klau bole nk cari tmpt paling sunyi skali...punyela nk feeling dgr suare..klau ada gua,confirm masuk gua punya...

  5. 5.sume benda jahat tak pernah buat...sume buat menda baik...smpaikan makan KFC pun x makan yg spicy punye sbb minyak bnyk,x baik utk kesihatanla...
bercinta

time ni semuanye indah....kannnn

  1. 1.akan sentiasa kemas dan menjaga penampilan...akan pastikan kita berpuas hati dgn penampilannye...akan selalu dpt soklan 'kita kuar isok ayang nk b pakai baju ape?'

  2. 2.akan sentiasa merancang percutian...'kita nk g jln mane ek?dh lame kita tak gi jalan...'

  3. 3.akan pastikan ada hadiah utk hari2 special....'ayang nk hadiah ape birthday ayang kali nih'...simpan duit dari awal lg utk hadiah tu...

  4. 4.akan nak tahu semua yg kita nk buat...'tgh watpe,lepas ni nk watpe,mlm nti nk watpe,isok nk watpe,lepas jemur kain nk watpe...'
  5. 5.dapat msg mesti akan tersenyum...senyum tu meleret sampai msg di balas...dh bls pun x abis lg senyum...punyela jiwang ayat yg digunakan...sbb tu muka org bercinta berseri2

bertunang

haa ni situasi aku skang...meh aku cite

  1. 1.sms akan untuk menda2 penting jer...'b dh smpai...ayang watpe?'<--leh tersenyum x baca msg gini...
  2. 2.dulu time birthday,sblm kul 12tghmlm dh call...nk jd 1st person wish happy birthday la katakan...skang...siap kena anta msg..'b xnk jd org pertama wish happy birthday ke?'hahaha huhuhu (anyway birthday aku 17/11 aritu...frens!wish me happy belated birthday ok)
  3. 3.nk pegi bercuti jgn harapla...'lepas kita kahwin la ek'..itula ayat dia...
  4. 4.klau ckp telefon serius jer...xde dh nk melentok liuk bile bercakap..smpai kena cakap..'b cube senyum skit,serius je bunyi suare'...xpun klau tgh ada keje...'ayg b bz la,jap lg b tpn ek'
  5. 5.dh la...malas nk list down bnyk2...

berkahwin

?????ini keadaan yg masih aku tak tahu bagaimana dan macamana...tp kawan aku cakap..perkahwinan tu 1 perjudian hidup...betul ker?

sila bg komen kawan2 ku yg sudah berkahwin yer...hehehee

Monday, November 10, 2008

ke'taff'an ku...

sabtu lepas,aku sentot ngan nuril...setelah dia berjanji membayarnye dgn bunga dan coklat...(tp bunga masih hutang<--ingat ni b...)...aku pun kuarla bercintan cinton ngan dia ari ahadnye...aku gi dating kt tmpt dzu n din selalu dating...kt tmpt org main layang2 tu...

suasana kt situ takla sekelabu mcm dlm gamba tu...tu salah tepon namanye...'canggih' sangat...

aku sedikit happy kuar aritu sbb aku dpt pkai suar jeans aku yg dh dekat 3 thn aku x dpt pakai...DAH KURUSKAH????hahaha...tp sbnrnye,bile pakai suar tu,peha aku masih spt nangka yg bulat di bungkus ketat...sampai nuril cakap..'ayang selesa x pakai suar tu?klau x,gi tukar la...'hahaha tp aku ttp gigih memakainye..hihihi

dan dalam keadaan xde keje kt umah,aku pun try la tangkap gamba dari belakang aku...

straight siot badan aku...

ni bile tidak berada dalam keadaan tegak...macam bodybuilders la plak...mentang2 kerja kt uembuilders ;)

amik gamba guna tgn kanan lak..kot2 nmpak shape skit...

senget skit...kot2 nampak nipis skit...kehkehkeh...

itu ker yang dikatakan KURUS???berangan jela...

mak aih...lengan ko...malik nor tgk pun menangis...


wehhh..apsal aku tangkap gambo dagu kt tangan jer...

hehehe...nuril cakap..'tu mesti letak kt blog dia la tu nti..'

aku cakap'taklaaaa...tu org nk menunjuk jer gitu'

aku tibe2 beli jam baru plak...duit buat part time ngan along(tp duit claim tak dapat lg...barang dh beli...camno nih?!)...sbnrnye aku nk beli jam mcm jam elyana dalam cite RENJIS tu,sape tahu jam tu jenama ape bgtau aku ek...puas dh aku cari,jam tu jenama ape...

bosan or bosang or bosam...

bile xde keje..akan cakap..'mmm bosannye xde keje..'
bile ada keje..akan cakap..'bnyk kejela..bosannyeee...'

aku tgh bosan sbb bnyk keje sbnrnye hehehe mcm x biase dgrkan aku bosan bnyk keje...biase aku cakap bosan sbb xde keje...ntah ape2la ko ni aizaan...
ada keje bosan,xde keje pun ko bosan...

tapi aku akan cube sebaik mungkin utk selesaikan keje2 aku ni dgn semangatnye...
baru berkat gaji weyyyyy....

Friday, November 7, 2008

si KATAK pekak...

menarik sungguh e-mail yg di forwardkan oleh cik Noma...meh aku letak kt sini...

Pada suatu hari ada segerombolan katak-katak kecil yang menyertai 1 pertandingan
Tujuannya adalah mencapai puncak sebuah menara yang sangat tinggi...
Penonton berkumpul bersama mengelilingi menara untuk menyaksikan perlumbaan dan memberi semangat kepada para peserta...

Perlumbaan dimulai...

Secara jujur: Tak satupun penonton benar2 percaya bahwa katak2 kecil akan mencapai puncak menara.
Terdengar suara: "Oh, jalannya terlalu sukar !! Mereka TIDAK AKAN sampai ke puncak."
atau: "Tidak ada kesempatan untuk berhasil...Menaranya terlalu tinggi...!!"
Katak2 kecil mulai berjatuhan. Satu persatu....
Kecuali mereka yang tetap semangat menaiki menara perlahan- lahan semakin tinggi...dan semakin tinggi..

Penonton terus bersorak
"Terlalu sukar !!! Tak seorangpun akan berjaya!"
Lebih banyak lagi katak kecil lelah dan menyerah...

Tapi ada SATU yang melanjutkan hingga semakin tinggi dan tinggi... Dia tak akan menyerah! Akhirnya yang lain telah menyerah untuk menaiki menara.
Kecuali satu katak kecil yang telah berusaha keras menjadi satu-satunya yang berhasil mencapai puncak!
SEMUA katak kecil yang lain ingin tahu bagaimana katak ini boleh melakukannya?
Seorang peserta bertanya bagaimana cara katak yang berhasil menemukan kekuatan untuk mencapai tujuan?

Sebenarnye... Katak yang menjadi pemenang itu PEKAK!!!!

Kata bijak dari cerita ini adalah:
Jangan dengar orang lain yang mempunyai kecenderungan negatif ataupun pesimis...
kerana mereka mengambil sebagian besar mimpimu dan menjauhkannya darimu.


Selalu fikirkan kata2 bertuah yang ada. Kerana segala sesuatu yang kamu dengar dan kamu baca boleh mempengaruhi perilakumu!

Kerana itu: Tetaplah selalu.... POSITIVE!

Dan yang terpenting:

Buat PEKAK jika orang berkata kepadamu bahwa KAMU tidak bisa menggapai cita-citamu!

Selalulah berfikir: I can do this!

sekian...xde gamba mcm dlm email...

Tuesday, November 4, 2008

kenangan 10tahun yg lalu...

alaaaa...cite ni xde gamba la...rase rugi plak x tangkap gamba...
al-kisahnye,ari jumaat lepas aku cuti...pulang ke temerloh...

tahun 1995-1997
aku sekolah kat Abu Bakar School (ABS) temerloh...sape pernah gi bandar temerloh,insyaAllah akan jumpe sekolah aku tu,itupun klau sekolah tu perkenalkan diri la...sbb kadang2 org tak perasan kewujudannye...aku sekolah kt situ dari tingkatan 1-3 dan tggl di asrama...

kt tepi sekolah sebelah stn minyak BHP tu ada makcik buka kedai nasi lemak...nasi lemak dia sedapppppp sgt...tp dia jual hanye weekdays sajork...so,mmg susahla dpt makan nasi lemak tu...sbb aku terkurung dalam penjara asrama...

tahun 2008
akhirnyeeeee...setelah lama gile teringin,ari jumaat lepas...aku singgah di kedai itu,masih org yg sama niaga kt situ...

mmm sungguh mengimbau kenangan lama...tp nasi lemak dia dh x sama mcm dulu...dulu lg sedapppp...ataupun dulu duk asrama mmg stok kebulur...ranting celup tepung pun mungkin sedap...