Monday, March 21, 2011

nur irfaan~Allahu akbar..

video

ini budak sudah suka tiru apa org buat...
asal dia jumpa sejadah je inilah aksinye...
hampar sejadah...mencangkung(konon ruku' la tu)...sujud dan terus meniarap pastu golek melentang smpai terangkat2 kaki...
layannnn...

Saturday, March 19, 2011

sampai bile?????

cube try test tolong jawab soklan aku ni...
sampai umur bape anak kita nk paham ada mende dia boleh main,ada mende dia x boleh main
ada mende dia boleh pegang,ada benda yg dia tak leh pegang
bila kita cakap NO or DON'T dia stop...
bila kita kat jangan dia tak buat...

adehhhh letih perasaan weh...
time aku menyapu dia sibuk kutip sampah yg aku sapu
time bg mandi dia sibuk jolok2 floor trap
time aku masak dia sibuk 'kemas' barang2 kt dapur, main kepala tong gas segala
time aku nk jemur kain dia sibuk sepahkan sume kain atas lantai
time aku menjahit dia sibuk nk amik gunting, jarum segala
time aku duk tak buat apa dia sibuk gak sepahkan barang yg dia jumpa...klau x sepah sumbat masuk mulut...adehhhhh
geraaaaammmmmmnyeeeeee...

ke aku patut duk telentang jer...xyah buat ape2...baru dia tak sibuk...
xpun ni la balasan...aku kan anak yg tak dengar kata (hahahaha padan muka!)

sehari aku leh bertukar jd tarzanita 14x...
tolong la jawab soklan den ni...
tak pun ajarkan tips2 yg berguna utk mendidik anak supaya mendengar kata...

sabo aizaan,sabo!
sabo la ni....volume suara aku dh smpai tahap 10 pun dia masih lg wat muka 'donno' je...
sakit dh otak aku ni...
baru sorang...klau 2-3-4-5 guane la agaknye...huhu

Thursday, March 17, 2011

aku...

ku pakai baju, baju mengecil
ku pakai seluar, suar menyendat
ku tangkap gambar,pipi ku kembong
ku tgk cermin,perut tersembol

sekarang adalah mood menggemokkan badan
oh yessss!!! aku berjaya(mata ke atas tgn di dada)
malas nak pikir boleh?
tp kang diri sendiri gak yg tak sanggup tgk diri sendiri
klau tangkap gambar sendiri macam tersalah tgkp gamba hippo

rase mcm xla gemok sgt dr yg kegemukkan dulu(mestila always perasan x gemokkan)...
tp apsal bile tgk gamba dulu dan sekarang mcm skrang dh melampau gemoknye
dulu pipi kurang kembong jerrr
badan kurang bulat jerrr
skang sume dh mcm darab 2 huhuhu

skang xde mood nk beli baju, sbb confirm kena cari size yg besar skali
bile tgk almari, mcm nk pkai je baju2 pregnant tu smule
so,org xde la kaji sgt tang mane yg makin gemok sbb org pregnant kan,xde la kisah nk bonjol sana sini...
adakah being pregnant penyelesaian masalah sajak di atas???hahaha

Wednesday, March 9, 2011

irfaan&kitten...

tajuk mcm tom&jerry plak...hehe
irfaan suka kucing...klau kt kedai makan dia la org paling sibuk nk main ngan kucing klau ada kucing...
penah terpikir nk bela kucing...tp memikirkan keadaan aku yg jarang ada kt umah,maka hajat ditangguhkan(bukan dibatalkan ye suamiku haha)
last2 aku belikan kucing yg jual kt pasar malam yg mata menyala wane hijau bila mengiau pastu dia jalan kedek2...cabut bateri dia mampos hehe kucing mainan nama dia
kadang2 nmpk mcm irfaan sayang gile kt kucing tu...peluk cium
kadang2 kucing tu juga akan di dera...dihempas2 dan dilenyek2 ke lantai...ish ish ish
dah patah kaki kucing tu...tamatla riwayat kucing tersebut...lantas tok wan nye beli lg sekor(boleh?) cucu sorang leh la der haha

semalam ada kitten dlm kesusahan kt belakang rumah
aku telah menjadi ahli tak berdaftar wonderpet menyelamatkan haiwan dalam kesusahan...
apa yg penting?...kerjaaasama!

pg td...kitten tu melalak lg...
aku rasakan kitten tu nk jd adik angkat irfaan la kot...
tu yg tak abis2 melalak...
aku amik bwk masuk umah...
irfaan happy sgtlaaa...
aku memikio gone nk bela kitten ni...
dia x pandai makan lg...mcmane aku tau dia x pndai makan...rahsia hehe
sbb aku bg makanan dia tak makan la der...
aku nk isi kitten tu dlm kotak...
aku ckp ngan irfaan 'irfaan tunggu sini ek,ibu nk cari kotak'
lantas aku tinggalkan irfaan ngan kitten tu...

time tu aku dh kt dlm bilik...
dari jauh aku dh dgr irfaan menangis sbb kena tinggal...
biasa laju je dia ngikut bontot aku (yg mantap) ni...
kali ni mcm payah plak dia nk smpai...
dlm duk nangis2 tu sampai gak dia kt dlm bilik...
aku tgk2 dia sedang menjinjit(x paham tgk gamba kt bawah) kitten tu...
susah payah dia angkut kitten tu skali...
hahahaha so sweeeeeeeeeet okeh...

gitu la lebih kurang rupe irfaan menjinjit kitten...aku tak sempat snap gamba...tp aku rasakan sangat comel responsibility yg irfaan tunjukkan hehe

walaupun dia dlm keadaan sedih ditinggalkan ibu(sekejap je pon)...dia tetap berusaha utk tidak tinggalkan kitten kesayangan dia...sungguh abang long kan sifat dia hahahaha
motif?

Tuesday, March 8, 2011

hari irfaan~

HARI INI HARI PENAT NUR IRFAAN...

PG TD MISI MENYELAMAT ANAK KUCING...
nti cite kt next entri...

PETANG MEMBERSIHKAN KAWASAN LUAR RUMAH...
dari belakang umah ke halaman umah...lokasi feberet:longkang...grrrr
dihurung nyamuk yg tidak bertepi huhu

PASTU MISI MENCUCI TOILET...
setelah berlemuih 1 badan...naik umah mandi sambil sental toilet


LEPAS MANDI TERUS MELEPEK...
TAK PENAH DIA SEDIAM INI...
PADAHAL JD TUKANG KAPOCI JE
HAHAHA

semakin malas

saya adalah org yg semakin hari semakin malas berinternet...
malas update blog
malas buka FB
malas twit2
malas on YM
hmmmmm

skang saya rajin menjahit jer hehe
xde masa okeh mahu bersosial
masa itu duit hahaha
siang uruskan rumahtangga...
malam menjahit sampai lebam

mahu lihat hasil jahitan saya?
sila datang umah saya hehe
nk snap gambo pun x sempat...inikan pula nk buat blog shopping online huhu

2.00am oledi...dh biasa tido kul 3pg,bile nk tido awal jd xde mood plak nk tido(ada org gini?ish ish ish)
tp saya dh janji nk tido kul 2 td...
isok nk bgn awal...hajat di hati nk bersihkan halaman rumah...setelah seminggu tinggalkan rumah,rumah dh rupe umah kongsi
kongsi ngan org hutan...umah org hutan smart skit dari rumah nuril(dan2 guna nama org lain hehe)

Sunday, March 6, 2011